Arbogastad(.se) är en webbplats om Arboga - för alla intresserade.

Arboga därför...

Arboga är och har alltid varit en centraltbelägen ort. Idag finns stora möjligheter, för den som bor i Arboga, när det gäller att pendla till t.ex. ett jobb.

Centrala Arboga
Redan i slutet av 1200-talet valde man Arboga för sitt centrala läge. Man hade bl.a. kyrkomöten i staden. Biskoparna valde inte sällan Arboga därför att staden var centralast för de tre mälarbiskoparna och Skara- och Linköpingsbiskoparna när de skulle träffas.

Västerlånggatan
Pendla från Arboga
Även idag är Arboga en central ort. Man tar sig till några av Sveriges största städer på mindre än 40 minuter. Till huvudstaden är det bara ca 15 mil och pendlingsmöjligheterna är mycket stora. Man har nära vart man än ska om man bor i Arboga.

Lugna Arboga
Det är en lugn, trevlig och gemytlig gammalstad med närhet till allt som bjuds. På sommaren kan man sitta mitt i staden, på bland annat Nygatan som då är gågata, och fika och äta eller bara ta det lite lugnt under solen. Det finns flera caféer och matställen mitt i staden och flera mysiga små affärer blandat med t.ex. moderna kläd-, el- och leksaksaffärer.

Skrivet om Arboga
I en artikel i Svenska Dagbladets söndagsbilaga 27 december 1925 står att läsa bland annat följande: "Vad exempelvis Ribe och Köge äro för Danmark eller några av de forna Hansastäderna för Tyskland, det är Arboga för vårt land - en väsentligen orubbad miljö från medeltiden och följande sekel, ett minnesmärke i ursvensk stil över fäders helg och söcken, ett helt levande museum och något, som kunde ha förutsättningar att bli en nationell vallfartsort." Tag chansen att upplev medeltiden, historien och förfäders levende i verkligen - i Arboga.

Skribent Rickard Lundberg